Az olasz divat már hosszú ideje világszerte ismert. A 17. század eljén divatiskolák alapultak az ország nagyvárosaiban. Milánó, Velence, Róma és Firenze. Az 1900-as évekre 5 nagy márka nőtte ki magát olyan mértékben, hogy már nem csak Olaszország határain belül, de távoli helyeken is közkedvelté vált.

A Gucci és Versace mellett a Roberto Botticelli is nagy víszhangot kelltett divatkedvelők körében. Egyedi, kézzelkészült luxus cipőik új távlatokat nyitottak a merész designerek gondolkozásában.

A cég mai napig is felső kategóriás cipőket gyárt, prémium mínőségű anyagokból. Az egyszerű marhabőrtől kezdve a legfinomabb krokodil vagy kígyó bőr lábbelikig mind-mind Olaszországban készülnek. A gyárban hosszú ideje dolgozó bőrművesek, kézzel készítenek el minden egyes pár cipőt. Meglepő módon a ’Made in Italy’ címke vonzó hangzása is részben a Botticellinek köszönhető. 

Ellentétben a nyugati országokkal ahol elterjedt és közkedvelt brand, Magyarországon csak elvétve találkozhatunk vele. Ezen ritka helyek egyike vagyunk, mitöbb üzletünkben évről-évre a legújabb kollekcióval várjuk kedves vásárlóinkat.